Bylo to marné: Pes se propadl pod led, seniorka skočila za ním

Hasiči podobné zásahy pravidelně nacvičují
 

Kdo má psa, tak určitě chápe seniorku, která ve čtvrtek odpoledne skočila pro psa, který se propadl pod led. Jenomže to byla chyba. Nebýt rychlého zásahu hasičů poblíž Thomayerových sadů v Libni, mohla skončit mnohem hůř než v nemocnici v péči lékařů. 

Hasičské jednotky během zimy pravidelně nacvičují záchranu lidí a zvířat po proboření se do ledové řeky nebo rybníka. Ve čtvrtek se jim to v Libni hodilo a příprava se vyplatila. Starší žena totiž sundala boty a kabát a skočila za psem, pod kterým prasknul led a zvíře se potopilo do studené Vltavy. Odvaha se jí musí nechat, to určitě ano.

Na druhou stranu, i když samozřejmě naprosto chápeme její počínání, nebylo to vůbec rozumné. "Žena se sama začala topit. Hasiči ji z vody naštěstí vytáhli," potvrdila mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. Záchranáři použili nafukovací čluny a podchlazenou sedmdesátnici včas předali do péče lékařů. Sanitka ji následně odvezla na interní oddělení nemocnice na Bulovce. 

Pro ženu to nebyly příjemné chvilky. Nejen, že chybělo málo a mohlo to dopadnout opravdu tragicky, ale pes bohužel utonul. Zvíře, které prý do řeky skočilo za nutriemi, našli po chvíli potápěči už bez známek života.