Tragédie! Řidič auta zemřel pod koly vlaku

Vlak se srazil na železničním přejezdu s autem
 

Tragická nehoda se stala mezi Kralupy nad Vltavou a Velvary. Auto vjelo na železniční přejezd v nevhodnou chvíli a strojvedoucí už neměl čas ubrzdit vlak. Vlak ještě chvíli hrnul auto před sebou po kolejích. Řidič automobilu nepřežil.

Tragická nehoda se stala 30. ledna krátce před půl sedmou ranní. Auto a vlak se střetly mezi Kralupy nad Vltavou a Velvary na železničním přejezdu u zastávky Olovnice.

Železniční přejezd, kde k nehodě došlo, je zabezpečen pouze výstražnými kříži. Právě přejezdy s výstražnými kříži však nepatří statisticky k těm nejrizikovějším. Nejnebezpečnější jsou paradoxně přejezdy zabezpečené pouze světelnou signalizací, bez závor.

Řidič neměl šanci srážku přežít

"Vlak jel z Velvar do Kralup nad Vltavou a s autem se srazil u zastávky Olovnice," vysvětlil tiskový mluvčí drážní inspekce Jan Kučera. 

Na místě zemřel šedesátidvouletý řidič, přestože na místě byla záchranka velmi rychle, nebyla už šance na oživení. "Kromě řidiče auta nebyl nikdo zraněn," potvrdil Jan Kučera. Vlak i automobil je nepojízdný, škoda na autě je 200 tisíc, na vlaku 100 tisíc korun. Padesátce cestujících z vlaku byla nabídnuta náhradní doprava. Provoz na trati byl obnoven až o půl jedenácté dopoledne.