Odhalte přetočený tachometr pomocí aplikace!

Nekupujte auto s přetaženým tachometrem!
 

Každé druhé auto v bazaru má přetočený tachometr. Jak neskočit na špek bazarům a odhalit přetočený tachometr? Existuje na to velmi jednoduchá aplikace od Ministerstva dopravy. Zadejte VIN a možná se nebudete stačit divit. 

Nehrajte ruskou ruletu a ověřte si správnost číslic na tachometru. Samozřejmě, pokud si vybíráte auto se zkušeným technikem, asi vám dost pomůže. Tak či tak určitě projeďte VIN kód užitečnou aplikací. 

Aplikace kontrola tachometru

Do aplikace stačí zadat VIN kód, číslo protokolu poslední technické prohlídky z technického průkazu auta a opsat text z obrázku. (To jen pro potvrzení, jestli náhodou nejste robot.) Ostatně vyzkoušejte si to sami zde: Kontrolatachometru.cz.

"Každé druhé auto má přetočený tachometr. Pokud však nemá auto servisní knížku, velmi těžko se laikovi odhaluje, jak to s naježděnými kilometry vlastně je," potvrzuje automechanik Lukáš Vomlela. "Já jezdím s přáteli, když si chtějí koupit nějaké ojeté auto. Sami by dost často udělali krok špatným směrem. Aplikace je každopádně super věc, jak si tohle pohlídat," dodává praktický pohled na věc Lukáš Vomlela. 

Pozor na to, kontrolu udělejte raději dopředu, protože reklamovat auto v bazaru je téměř skoro jistě dopředu prohraná bitva. Nejen, že jste v nevýhodě jako laik oproti lidem z bazaru, kteří autům rozumí a umí v tom chodit. Ani vaše auto vám jako dobrý důkaz nemusí posloužit. Uspěje jen každá čtvrtá reklamace.