Neskutečných 600 litrů nafty z nádrže kamionu uzavřelo Spořilovskou ulici

Havárie kamionu uzavřela Spořilovskou ulici
 

600 litrů nafty vyteklo v Praze z havarovaného kamionu. Nehoda se stala na Spořilovské ulici v Praze 4. Obrovské množství nafty likvidovali hasiči, místo nehody je přitom samozřejmě uzavřené a doprava omezená. Půjde o ekologickou katastrofu?

V sobotu 11. března došlo k havárii kamionu, která nezůstala bez následků. Jak se to stalo a kdy bude možné zase volně projet Spořilovskou ulicí?

Kamion jel po Spořilovské ulici, jenže se vyhýbal jinému vozidlu, když nezvládl řízení a skončil najetý na betonová svodidla. Při této havárii se naštěstí nestalo nic řidiči, ani nikomu kolem, jenže při nehodě se prorazila nádrž kamionu, ze kterého začalo okamžitě unikat velké množství nafty.

"Ano, kamion najel na betonová svodidla a prorazil si ne jednu, ale dvě nádrže," uvedl naše infromace na pravou míru tiskový mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Ze dvou nádrží přitom uniklo na silnici zhruba 600 litrů nafty.

Jak se tato situace řeší? Policisté uzavřeli místo nehody a naftu odstraňují hasiči, společně se specializovanou firmou. Na místě zasahuje i životní prostředí, protože jde o velký únik, a tedy i velké riziko. Problém je i v tom, že se velké množství nafty dostalo do kanalizace. Dalších 300 litrů nafty, která zůstala v částečně poškozených nádržích, opatrně odčerpali hasiči.

Omezení dopravy Kvůli nehodě musela být uzavřená Spořilovská ulice ve směru do centra a uzavřený je rovněž sjezd na Spořilovskou z Jižní spojky. Úseku se raději vyhněte, protože se dá předpokládat, že uzavírka potrvá až do poledne.