Sadská bude odstřižena od Prahy. Jak dlouho se nedostanete na D11?

Ze Sadské na D11 na nějaký čas nesjedete
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Oprava dálnice přinese nepříjemné komplikace řidičům ze Sadské nebo těm, kteří se budou chtít do obce dostat. Bude totiž uzavřen nájezd a také sjezd na frekventovanou D11. Navíc zdaleka nepůjde jen o pár dní.

Ředitelství silnic a dálnic od 20. května pracuje na opravě dálnice D11 na kilometrech 26,8 až 16,2 ve směru na Prahu. V průběhu první etapy, kdy budou prodlužovány přejezdy středního dělícího pásu, bude doprava stále vedena v režimu 2+2 jízdní pruhy.

Dálnice D11 povede po dokončení z Prahy přes Hradec Králové, Jaroměř a Trutnov až k hranicím s Polskem. Na hranicích se česká dálnice napojí na polskou rychlostí silnici S3, která vede přes celou zemi až k Baltskému moři. 

Druhá etapa proběhne už v příštím týdnu a bude lehce odlišná od té první. "Doprava bude vedena v režimu 2+1 s přehazováním. V průběhu oprav dojde k uzavření mimoúrovňové křižovatky Sadská vlevo a Bříství vlevo, nikdy ovšem najednou. Jeden z těchto exitů bude vždy v provozu," popsal mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký. 

Rekonstrukce omezí řidiče

Oprava povrchu dálnice D11 bude hodně nepříjemná především pro občany Sadské. "Upozorňujeme, že od 4. 6. do 22. 7. 2017 bude uzavřen sjezd a nájezd na dálnici u Sadské ve směru na Prahu," potvrdil Milan Dokoupil, starosta města. 

Objízdná trasa v době rekonstrukce povede po silnici II/611. Sjezd a nájezd ve směru na Poděbrady zůstane v plném provozu. Finační náročnost oprav dálnice by se měla pohybovat ve výši kolo 42,5 milionu korun.