Nepřijali vám dítě do školky? Pomůžeme vám!

MS Parnicek, Lysá nad labem
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Marně hledáte pro dítě školku? Víte o volných místech ve vaší mateřské škole nebo ještě do své mateřinky děti přibíráte? Dejte nám to vědět. Průběžně zveřejňujeme kapacitní stav školek napříč celým Středočeským krajem.

Od září, kdy jsme vyhlásili výzvu, se nám ozvalo deset školek, kde ještě volná místa měli. Kontaktujte naši redakci i nadále. O volných kapacitách v mateřských školách budeme v rubrice Život v regionu pravidelně informovat.

Naposledy jsme zveřejnili informace o Mateřské škole Kopretinka v Benešově, čtěte zde. Kontaktovala nás i Mateřská škola Človíček se sportovním zaměřením v Choceradech, kde také ještě přijímají děti. Více se dozvíte v tomto článku.

První školka, která se nám sama ozvala, byla Mateřská škola Dráček na ulici Horní v Říčanech, kde měli několik volných míst. Školička dbá na to, aby měly děti dostatek pohybu, čas si hrát a přitom se i něco nového dozvěděly. Mimo denní docházku nabízí rodičům i jednorázové hlídání, pokud si potřebují něco zařídit, nebo i večerní a víkendový dohled.

Prostřednictvím webových stránek obce Nebužely zase nabízí volnou kapacitu místní mateřská škola. Na Nymbursku v obci Lysá nad Labem se ve školce Parníček uvolnilo jedno místo. Jedná se o kapacitu na pět dní v týdnu na celodenní docházku, ale místo je možné složit i z více dětí, které se budou střídat. Školka má dvanáct dětí, kterým se věnují dvě pečovatelky s příslušným vzděláním, a má k dispozici i zahradu. Školka nabízí i jednorázové hlídání a převody dětí na kroužky.

Školky, dejte nám o sobě vědět

Jste zástupci školky, kde se uvolnilo místo, či máte ještě volné kapacity? Napište nám do redakce a my obratem vaši nabídku v rubrice Život v regionu zveřejníme. Chceme tak pomoci rodičům, kteří se v současné době potýkají s problémem přeplněných školek v Praze a v jejím širokém okolí.

Užitečné databáze nejen školek

Kromě přehledu mateřských i dalších škol na webových stránkách Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy vyhotovil v loňském roce Český rozhlas na základě informací ze statistik Ministerstva školství unikátní mapu. Je to přehled všech škol, tedy i mateřských, a jejich kapacitních možností v celé České republice. Mapa sice už není plně aktuální, ale pro přehled školek či ostatních škol ve vašem okolí může být také cenným pomocníkem.

Existují také webové databáze Nej školky a Top školky, kde jsou tipy a informace o mateřských školách z celé České republiky.