Nejhorší nemocnice má nového primáře: Svítá Nymburku na lepší časy?

Nymburská nemocnice se stává pomalu legendární
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Že by se snad začínali zbavovat špatných pracovníků, nebo to je jen náhodný tah ze strany nemocnice? Nymburský ústav posílí nový primář. Kdo bude jeho nástupcem a jaká je momentální situace v nymburské nemocnici?

Evidentně se konečně něco začíná dít. Aby také ne, když nemocnice získala pověst nejhoršího zařízení v kraji a možná i celé republice. Vše vygradovalo tím, když v ústavu došlo k úmrtí pacienta. Prý to však nebyl zdaleka jediný problém. Je tedy otázkou, zda se současné personální změny neměly stát už dříve. Vzájemná dohoda ředitelství nemocnice a bývalého primáře MUDr. Vladimír Marka skončila tím, že na vlastní žádost skončil ve fukci. 

Neznamená to ale, že by odešel z nemocnice jako takové. Bude totiž plnit funkci zástupce současného primáře, jenž vzešel z výběrového řízení. Stal se jím MUDr. Jaroslav Chaluš, který působil do nedávna ve stejné nemocnici jako lekář na chirurgickém oddělení. Takže prostě taková škatulata hýbejte se. Neměl by ale náhodou přijít někdo "zvenku" nezatížen místními poměry a průšvihy?

"Jsem ráda, že se novým primářem stal lékař, který velmi dobře zná prostředí nemocnice a samotného oddělení, díky čemuž se mohl ihned stát plnohodnotným primářem. Stejně tak mě velice těší, že pan doktor Marek i nadále zůstává na našem chirurgickém oddělení a věřím, že společně s doktorem Chalušem budou silnou dvojkou, jež i nadále chirurgii povede směrem k dalšímu rozvoji ambulantní i lůžkové péče oddělení," popsala své pocity v Alena Havelková, která v nemocnici plní roli jednatelky.

VÍTE, ŽE...Stavba nymburské nemocnice byla dokončena v roce 1881 a 14. prosince toho roku jí ministerstvo udělilo statut veřejného všeobecného ústavu?

Je jasné, že ministerstvo zdravotnictví má o kauze tří nepravomocně odsouzených lékařů nemocnici v Nymburku pod velkým drobnohledem. Krajský úřad také přišel s oznámením, že do nemocnice pošle kontrolu stavu personálu. Údajná kauza má být totiž pouze špičkou ledovce. Bezpečnost v nemocnicích je totiž problémem všeobecným.