Muž skočil v Poděbradech pod vlak, na místě zemřel

Muži už nebylo pomoci
 

Skok pod kola vlaku je jedním z oblíbených způsobů, jak spáchat sebevraždu. V úterý v 10:30 si smrt pod koly vlaku zvolil muž v Poděbradech. Doprava na trati byla zastavena a čtyřicet cestujících muselo využít náhradní soupravu.

Skokem pod kola vlaku se v Poděbradech rozhodl muž ukončit svůj život. Strojvedoucí už neměl šanci vlak ubrzdit a muže srazil.  

"Na místo nehody přijely naše hasičské jednotky z Nymburka, osobě sražené vlakem však už nikdo pomoci nemohl," vysvětlil tiskový mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. Nehoda se stala u podjezdu silnice. 

Z vlaku, který srazil sebevraha, muselo být evakuováno čtyřicet cestujících. Doprava byla v jednom směru zastavena a v druhém směru bylo rychlostní omezení. "Situaci dále řeší kolegové ze SŽDC," dodal k případu Ladislav Holomčík.

Sebevraždy u nás tvoří zhruba 1,5 procenta z celkového počtu úmrtí. V Česku se ročně stane kolem 1600 dokonaných sebevražd, což je každých 5-6 hodin jedna. Nedokonaných sebevražd, tedy takzvaných demonstračních sebevražd a sebevražedných pokusů, je asi pětkrát více.

Zhruba šedesát procent sebevrahů volí jako způsob smrti oběšení, následuje zastřelení se, otrava a skok z výšky. Na tyto čtyři způsoby připadá asi devadesát procent všech sebevražd. Ve zbylých deseti procentech jde převážně o sebevraždu ostrým předmětem, skokem pod auto, lehnutím pod vlak a utopením.