Mráz řidiče stále děsí, takhle skončilo auto v Hostivici

 

Policisté, hasiči i záchranáři každý den upozorňují řidiče na nebezpečí zmrzlé vozovky a denně pak vyjíždějí pomáhat lidem, kteří jízdu nezvládli. Většinou proto, že podenili složité podmínky.

Silnice ze Sobína do Hostivice, středa krátce po desáté hodině a auto zabořené čumákem ve stromě. Jeden příklad, který hovoří za všechny. Nehoda, která se neobešla bez zranění a u které museli asistovat hasiči z Kladna a z pražských Petřin. Na místo dorazily také dvě posádky rychlé záchranné služby a dvě policejní hlídky. 

Důvod byl prostý. Řidič na namrzlé vozovce nezvládl řízení a skončil mimo silnici. Nic, co bychom v posledních dnech nezažívali měrou vrchovatou. Těžko to svádět na silničáře. Dnes je sice zima, ale zatím nesněží. Alespoň ne kousek za Prahou, kde se nehoda stala. Takže se celkem dá předvídat, jak bude auto reagovat. 

Přesto někteří řidiči stále spoléhají na svoji "nezranitelnost" a pravděpodobně věří ve svého strážného anděla. Jak jinak si vysvětlit fakt, že se po silnicích pořád prohánějí vyšší rychlostí, než je na místech povolená i v době, kdy je sucho a ideální podmínky? Řidič v Hostivici naštěstí není v ohrožení života, zranění se vyléčí a bude zase dobře.

Všichni záchranáři i policisté stále apelují na lidský rozum a žádají, aby lidé dbali nejvyšší možné opratrnosti. Tentokrát to dopadlo relativně dobře. Jen silnice byla nějakou dobu neprůjezdná, což asi nepřidalo na klidu ostatním účastníkům silničního provozu. Příště už to však tak klidně projít nemusí.