Pomozte ho najít! Násilník přepadl dívku, chtěl ji zatáhnout do křoví

Kladno je na nohou
 

Téměř celé Kladno je stále na nohou. Policie zatím marně pátrá po násilníkovi, který na náměstí Svobody přepadl teprve patnáctiletou dívku. Chytil ji za kabelku a snažil se ji zatáhnout do křoví. Naštěstí se jí povedlo vysmeknout, neznámý muž však stihl utéct. 

Kladnem obchází strach. Patnáctiletá dívka se sice ubránila a násilník, který ji přepadl u místní restaurace na náměstí Svobody, naštěstí svůj čin nedokončil. Na druhou stranu však stále hrozí, že ho může kdykoli zopakovat, protože policie zatím netuší, o koho jde. A tentokrát už by mladá slečna takovou kliku mít nemusela. 

Proto se teď obrací s prosbou na veřejnost. "Dívka křičela o pomoc a poté mu stříkla do očí pepřový sprej," potvrdila policejní mluvčí Michaela Nováková s tím, že poblíž byl starší muž, který školačce pomohl. 

Poznáváte ho?
Násilníkovi je zhruba pětatřicet let, vysoký je 195 centimetrů a má být štíhlý. Měl tmavě černé vlasy učesané do stran s pěšinkou uprostřed. Obličej měl podle popisu oholený nahladko a mluvil česky. Na sobě měl černé sako s knoflíky a černé společenské kalhoty. Obut byl do černých lesklých bot. V uchu měl sluchátko, nejspíš jako handsfree. 

Policie prosí nejen staršího muže, aby se na policii dostavil jako svědek, ale také další lidi, kteří mohli případně něco vidět. "Veškeré informace přijímáme na obvodním oddělení v Kladně nebo na čísle 974 873 502. Také je samozřejmě možné volat na linku 158," dodala Nováková.