Další falešný plynař! Kradl vše, co mu přišlo pod ruku

Dávejte pozor, koho pouštíte domů
 

Dejte pozor, koho si pouštíte domů! Je to stále o tom samém. Falešní kontroloři prakticky čehokoli se snaží pod záminkou například unikajícího plynu vloudit do bytu a následně škodit. Přesně to se stalo i muži v Příbrami. 

Policisté na falešné kontrolory neustále upozorňují. Přesto je to v některých případech marné. Čtyřiašedesátiletý muž z Příbrami se poučit nenechal a dopadl bohužel špatně. "Zazvonil u něj muž s tím, že jde zkontrolovat kotel. Majitele poslal k hlavnímu uzávěru a mezitím obydlí prohledal s tím, že zjišťuje, zda plyn někde neuniká," potvrdila policejní mluvčí Monika Schindlová.

Zloduch pak v nestřežený okamžik ukradl různé šperky v hodnotě třicet tisíc korun. Šlo například o zlatý přívěsek ve tvaru pavoučka, dámské náramkové hodinky, několik zlatých prstenů, řetízků a náušnic. Bral prostě všechno, co mu přišlo pod ruku a na co měl čas. Okradený to zjistil až po jeho odchodu. 

Dle popisu se mělo jednat o muže ve věku 40 – 45 let, 180 centimetrů vysokého, svalnaté postavy. Měl mít černé vlasy a na obličeji černé strniště. Na hlavě měl červenočernou kšiltovku a na sobě červenočernou bundu s bílými pruhy, dále černé rifle.

Před deseti dny se stal obdobný případ v Sedlčanech. "Neznámý muž se představil seniorce jako pracovník plynařské společnosti, který jde zkontrolovat plynoměr, nijak se ale neprokázal. Falešný kontrolor zde ukradl několik tisíc korun, které měla poškozená v bytě uschované," dodala  Monika Schindlová.