Moc hezké gesto: Kladenští volejbalisté vzdali hold hasičům

 

Něco podobného se nevidí každý den. Kladenští volejbalisté před zápasem proti VK Ostrava zmizeli v zázemí stadionu, aby se po pár minutách znovu objevili oblečeni do dresů v barvách výjezdových hasičů. Gesto, které si určitě zaslouží uznání. 

Hokejisté pražské Sparty už pravidelně vzdávají hold záchranným složkám před některými svými domácími zápasy. Je dobře, že se podobnými kroky připojují i další týmy z jiných sportů. Tak jako například kladenští volejbalisté, kteří dresy projevili úctu středočeským hasičům za jejich namáhavou a nebezpečnou práci. 

Potvrdil to i trenér domácích Milan Fortuník: "Chtěli jsme jim poděkovat za to, jak se obětují, i za to, jak nás před pár dny přijali na kladenské stanici. Bylo to opravdu zajímavé nejen pro čtveřici našich zahraničních hráčů." Během předzápasového focení se dokonce tři hasiči z právě sloužící směny A ukázali na palubovce v přilbách a zásahovém oblečení. 

Diváci se však tentokrát v hale příliš dlouho nezdrželi. Domácí hráči, možná i namotivováni prací hasičů, totiž hostující mužstvo doslova smetli a poslali soupeře na dlouhou cestu zpět do Ostravy. Fanoušci ale neodcházeli s prázdnou. O přestávkách mezi jednotlivými sety totiž mohli vyhrát unikátní "hasičský" dres.