Smutný příběh z Neratovic: Krade se i jídlo a pití

Zloděj jídla z Neratovic ví, co je dobré
 

Hned dvě krádeže v Neratovicích objasnila policie. Poněkud kuriozních krádeží se dopustil čtyřiadvacetiletý mladík z Neratovic. Zloděj ukradl zboží ze skladu pekárny, jindy se vloupal do restaurace a ukradl akohol. V ledničce našel dort, na kterém si taky pochutnal.

Čtyřiadvacetiletý mladík z Neratovic je recidivistou, který se podobných krádeží nedopustil poprvé a zřejmě ani naposledy. 

"Díky naší dobré práci se nám podařilo objasnit dva případy krádeží z konce loňského roku," vysvětluje tisková mluvčí policie Markéta Johnová. "Mladík překonal oplocení pekárny v Neratovicích a přelezl na střechu prodejny a odtud dále k hlavní budově, kde vyvýšeným oknem vnikl dovnitř do prvního patra. Zde prorazil díru do dveří do skladu," popisuje Markéta Johnová cestu zloděje k lupu.

Muž ukradl zejména potraviny a ty přepravil před vrata do pekárny. Jenže když odcházel, tak ho překvapil majitel pekárny a zloděj nakonec utekl bez lupu. 

Zloděj byl možná zklamán neúspěchem, a tak se začátkem ledna rozhodl vloupat do neratovické restaurace. Nejen že si z ní odnesl několik lahví alkoholu a drobné mince, ale při své „návštěvě“ ho zaujala lednička. V ní našel dort, který mu zachutnal, a část ho snědl. Celkově zloděj způsobil škodu za 20 tisíc korun. 

"Vzhledem k tomu, že byl za podobné jednání v posledních třech letech potrestán, v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," dodává Markéta Johnová. Hladový zloděj je zatím stíhán na svobodě.