POZNÁTE HO? Drzý zloděj ukradl notebook přímo před kamerou

Poznáte drzého zloděje? Je to ten úplně vlevo v černé bundě.
 

Pořádnou drzost, nebo spíš dlouholetou praxi má zloděj z obchodu s elektronikou v pražských Holešovicích. Ten ukradl notebook s takovou samozřejmostí, že se až tají dech. Jednoduše jej odpojil a odešel. Teď mu hrozí dva roky za mřížemi.

Policie pátrá po muži, který s neskutečnou lehkostí a drzostí ukradl z obchodu s elektronikou v Holešovicích drahý notebook. 

"Notebook byl položený na pultu, zlodej jej odpojil a odešel s ním," konstatoval tiskový mluvčí policie Tomáš Hulan. Zloděj se tvářil jako běžný zákazník a v klidu počkal ve frontě, až na něj přijde řada, vypadal spíše znuděně. "Opravdu to ze záznamu vypadá, že se chvílemi spíše nudí," popsal taktiku zloděje elektroniky Tomáš Hulan.

Jenže ve skutečnosti muž nudu nejspíš jen předstíral, aby se nenápadně mohl zabavit u počítače na pultu, který si při čekání prohlížel. "Jenže muž po chvíli z notebooku vypojil kabely a i s notebookem odešel z prodejny," popisuje průběh krádeže  Tomáš Hulan. 

Zloděj nejspíš věděl dobře, jaký notebook si pro krádež vybrat, prodejci vznikla škoda 20 tisíc korun. Policie díky záběrům z kamer má dobrou představu o tom, jak zloděj vypadá. "Po zloději intezivně pátráme, přivítáme jakoukoliv pomoc, proto neváhejte, a jestli máte o muži nějaké informace, tak je předejte na policii nejlépe prostřednictvím bezplatné linky 158," vyzývá tiskový mluvčí policie. Za tuto krádež zloději hrozí až dva roky vězení.