Boleslav žije jarními opravami. Na co si dávat pozor, kudy neprojedete?

V Mladé Boleslavi přibude spousta nových květinových záhonů.
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Mladá Boleslav se vrhla na opravy. Něco je potřeba zbourat, něco je potřeba opravit a uklidit. Zpozornět by měli především řidiči, kteří si nechtějí nechat odtáhnout auto. Jak může skončit takový velký jarní úklid v Mladé Boleslavi? 

Sotva povolily mrazy, v Mladé Boleslavi se vrhli do oprav komunikací a dalších úprav. A že je na čem pracovat!

"Jen v lednu stála likvidace následků zimy šest milionů korun. V rozpočtu na to máme 11 milionů, uvidíme tedy, jak se bude zima vyvíjet dál. Pokud by peníze nestačily, samozřejmě bychom je museli doplnit, protože jde o základní službu města pro občany," vysvětlil náměstek primátora Jiří Bouška.

Kde už je opraveno?

Opravené jsou poškozené úseky v ulici Jana Palacha, v ulici Na Radouči, opravená je i silnice ve východní průmyslové zóně u Řepova. Opravuje se i poškozené dopravní značení. O celoplošných opravách se však rozhodne až za měsíc.

Jak to bude s dalšími opravami?

Některé silnice jsou v Mladé Boleslavi v tak tristním stavu, že město chce, aby je kraj zařadil do plánu prioritních oprav. Špatně na tom je třeba křižovatka u Bičíků. Jenže. Přestože by si silnice zasloužila opravdu velký zásah, celková rekonstrukce zatím smysl nemá. Proč? V budoucnosti se totiž chystá velká úprava křižovatky.

Pokud se těšíte na jarní úklid, v Mladé Boleslavi s ním začnou už 9. března. Uklízet se bude až do 31. května, začne se v Blahoslavově a Novákově ulici. Speciální pozor na úklidy a na značky v ulicích by si měli dát řidiči. Ti, kteří budou upozornění ingnorovat, své auto najdou přemístěné jinam. Odtah pak budou muset i s pokutou zaplatit.

Na co se těšit? V Mladé Boleslavi na jaře opět přibude řada květinových záhonů na celém území města.

Další změny realizované v Mladé Boleslavi?

Město zbouralo staré klubovny v Kollárově ulici. Klubovny byly dříve sídlem pionýrů a skautů. Jak se na to dívají pionýři a skauti? "Je nám líto, že staré už nestojí, ale máme tam nové klubovny už od loňského roku," svěřila se mladá skautka Jana Parchová. Demolice starých budov tak v postatě jen uvolnila prostor, přesto se ještě čeká na další úpravy v okolí, aby okolní terén dostal správný tvar a atmosféru.