Osmnáctiletý mladík pokácel autem strom, skončil v lese na střeše

 

Takové věci se nikdy nepíší lehce. Při pohledu na fotky z nehody, která se stala mezi Kladnem a Rozdělovem, tuhne krev v žilách. Osmnáctiletý mladík nezvládl řízení a svým citroenem doslova pokácel strom. Nakonec skončil na kraji lesa na střeše.

Člověk by si mohl říct, že po všech hrůzných nehodách, které už jsme viděli, si budeme dávat pozor. Bohužel na silnicích to tak příliš nevypadá. Lidé stále zbytečně riskují a ohrožují životy své i všech kolem sebe. Osmnáctiletý mladík jel zřejmě příliš rychle a mezi Kladnem a Rozvadovem doslova rozpůlil strom.

Policie zatím případ šetří a nechce říct, co bylo důvodem nehody. Ze všech indicií je však zřejmé, že šlo o vysokou rychlost. "Je to úsek, kde se jezdí hodně rychle. Pak to dopadá takhle," potvrdil nám řidič Daniel, který tuto cestu absolvuje několikrát týdně. Tentokrát to bohužel "odnesl" i sedmnáctiletý spolujezdec.

Na místo ihned vyrazily všechny záchranné složky, zasahoval také vrtulník. Mladý spolujezdec utrpěl vážná poranění hlavy a musel být připojen na umělou plicní ventilaci. Následně byl letecky přepraven do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. Samotný řidič dopadl o poznání lépe, utrpěl totiž jen lehká zranění.

Mohlo by se zdát, že chlapci jeli z nějaké zábavy nebo diskotéky. Pokud ano, alkohol v krvi řidiče nebyl, takže alespoň v tomto ohledu se choval zodpovědně. Méně už co se týká rychlosti, kterou se řítil.