Milovice jsou bez veřejného osvětlení. Za tmy je to tam celkem bojovka

V Milovicích teď není večer moc bezpečno
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Lidé by si měli v Milovicích v noci dávat pozor. Čím dál větším problémem tu začínají být poruchy veřejného osvětlení. Především po setmění a brzy ráno je tak potřeba dávat velký pozor, aby člověk nespadl do nějaké jámy.

Není se čemu divit, že v Milovicích na Nymbursku se na radnici hromadí stížnosti. Hlavně v oblasti ulic Braniborská, Komenského a Višňová je totiž docela bojovka chodit za tmy. Co se však možná na první pohled zdá jako legrace, se během okamžiku může změnit v ošklivý zážitek.  

Bez pouličního osvětlení se může stát cokoli. "Místa největších poruch v této lokalitě byla v minulých dnech lokalizována a uděláme všechno pro to, abychom to vyřešili. Uvidíme, jaký rozsah přepojení bude třeba," potvrdil starosta města Milan Pour.

Obyvatelům hrozí nebezpečí především během tmy

Jisté je, že se bude hodně kopat. A to je další problém. Podobné výkopové práce jsou samozřejmě nebezpečné už samy o sobě. Lidé si ve tmě budou muset dávat o to větší pozor. "Žádáme obyvatele o shovívavost a zvýšenou opatrnost v místech výkopových prací. O součinnost byla požádaná i městská policie, která bude tuto lokalitu v nočních hodinách častěji monitorovat," dodal starosta. 

Dojít by mělo především k výměně poškozených kabelů a přepojení rozvodových větví. Rozsah havarijních prací se odhaduje zhruba na dva týdny. V té době dojde ke kompletní odstávce a následnému postupnému napojování.