V Milovicích mohou slavit: Vyroste jim obchodní centrum. Co vše nabídne?

 

Dlouhé roky čekání by měly být letos ukončeny. Obyvatelům Milovic vyroste ve městě Nákupní park, kde budou moci ukojit své choutky. Na jaké obchody se mohou těšit a na kdy se plánuje kolaudace?

Nákupní park Milovice vyroste v části Mladá. Firma ho začala stavět v bezprostřední blízkosti obchodního domu Tesco. Centrum by mělo být hotovo již v květnu, ovšem část komerčních prostor se otevře až během léta. 

Na co se těšit?

Ve městě je dlouhodobý nedostatek obchodů. "Chybí tu drogerie a obchod s elektronikou, které nyní budou součástí Nákupního parku Milovice," vyjádřila se ke stavbě mluvčí města Lucie Petrtýlová. V centru by se měla objevit lékárna, drogerie, průmyslově-oděvní diskont nebo také další obchody s hračkami či školními potřebami.

Milovice jsou městem, které leží v okrese Nymburk ve Středočeském kraji zhruba 4 kilometry od Lysé nad Labem a 37 kilometrů od centra Prahy. 

Nadšení, ale i rozpaky
Ač jsou Milovice poměrně malým městem, vypadá to, že obchodní centrum je něčím, co si zde lidé hodně přáli. "Výstavba podobného centra má určitě smysl. Žije u nás 12 tisíc obyvatel plus další 2 tisíce lidí, kteří nejsou přihlášení. Budou tu obchody, které ve městě chybí. Během dotazování z řad obyvatel jsme se dočkali pouze pozitivních ohlasů," uvedla Petrtýlová. 

Jenomže to není úplně stoprocentní. Velká diskuze se na toto téma rozjela na facebookových stránkách města. Obyvatelům se především nelíbí další vietnamská prodejna a také absence obchodu se sportovními potřebami. "Čtyři vietnamské prodejny mi přijdou na Milovce jako dostatečný počet," vyjádřila se nejen za sebe Michaela Janošovská. Tyto názory jsou však opravdu spíš v menšině. 

Stavět se bude například i v Kutné Hoře. Obchoďák by zde měl vyrůst v podobném stylu, jako je například ten v Čáslavi. Součástí by měl být velký obchod s obuví, oděvy a také elektrem. Stavba by měla být dokončena v říjnu letošního roku.