Motorkářské "gangy" si podmanily Poděbrady: Bezpečnost byla na prvním místě

Motosraz v Poděbradech je již legendárním
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Populární sraz v Poděbradech každým rokem startuje motorkářskou sezonu u nás. Do lázeňského města se sjedou tisícovky nadšenců, což samozřejmě znamená i velký problém pro dopravu a bezpečnost ve městě. Jak byla akce tentokrát zabezpečena a jaká byla situace ve městě v rámci letošního ročníku?

Zahájení motosezóny proběhlo již tradičně v Poděbradech. Početná skupina motorkářů z celé republiky se sem sjela s radostí, že opět budou moct vytáhnout své stroje z garáží a pořádně je natúrovat.

Rekordní účast

Letošního ročníku Zahájení motosezóny v Poděbradech se zúčastnilo opravdu velké množství řidičů. "Účast byla rekordní, přijelo okolo 6 000 motorek a celkem se zúčastnilo na 14 000 osob. To jsou, co se počtu týče, vlastně druhé Poděbrady," podotkl starosta města Ladislav Langr. 

Každým rokem je to podobné, ale v Poděbradech to jsou pravidelně schopni korigovat. I letos se akce obešla bez větších problémů. "Samozřejmě, že problémy taková koncentrace lidí přináší. Organizátoři se domlouvají s Policií ČR a mají také vlastní pořadatelské hlídky," dodal k tématu bezpečnosti starosta. 

Bezpečnost na prvním místě

Jakýmkoli komplikacím pokud možno předejít, to je heslo, kterým se v Poděbradech řídí. "Dopravní uzávěrky i další opatření možná omezují ostatní účastníky silničního provozu, je to však nutné k zajištění bezpečnosti všech účastníků akce," podotkl velitel místní městské policie Miloš Dlabal.

Také proto se v podstatě nemusela řešit žádná mimořádná situace. "Na Městské policii Poděbrady jsme v souvislosti s touto akcí nic zásadního nezaznamenali, dokonce ani žádnou stížnost. Celou akci zajišťovalo dvaatřicet příslušníků PČR, na předchodech pro chodce a ve středu města ještě šest strážníků městské policie. Hlídky byly navýšeny." 

Milovice otevírají festivaly

To, co mají v Poděbradech za sebou, Milovice teprve čeká od 16. do 18. června. Tam se ovšem nejedná o nic s motorkami, nýbrž o zahájení festivalové sezony. Tamní Votvírak přiláká každoročně tisíce hudebních fanoušků z celé republiky, ale i ze zahraničí. Letos se mohou fanoušci těšit například na Pavola Haberu se skupinou Team, Ewu Farnou, No Name, Škwor nebo legendární Katapult.