Už to zase začíná! Motorka skončila v plamenech, v autě zůstalo dítě

 

Sluníčko, relativně teplo a natěšení motorkáři. To znamená, že silnice se opět stávají arénou, ve které se bude odehrávat další kolo zřejmě nikdy nekončícího boje. Jeden z prvních vážných střetů motorky a auta se odehrál v pražských Dolních Počernicích. 

Jedná se o většinou tragické nehody nerovných protivníků. Motorkář při nich v podstatě nemá šanci a může mluvit o štěstí, když vyvázne "jen" se zraněním. Zajímavé však možná je, že podle statistik sedm z deseti takových karambolů zaviní řidič auta. Není to tedy o tom, že za všechno může frajer na motorce, který letěl jako blázen. 

Šofér osobáku mnohdy dokonce udělá téměř vše správně, přesto srážce nezabrání. Bohužel tu zůstává ono slůvko "téměř". Stačí totiž, aby se podíval jen o málo pozorněji, než je potřeba, a neštěstí je na světě. Motorkář může být v té chvíli v protisvětle, částečně schovaný za značkou a tak dále. Abychom však byli upřímní, ono se nedá dělat nic moc navíc, než apelovat na obě strany, aby dávaly větší pozor. 

O motorkářích se často říká, že jsou dobrovolnými dárci orgánů. Při zhlédnutí fotek z nehody v Dolních Počernicích člověk jen nechápavě kroutí hlavou. Tím spíš, když se z vraku a hromádky popela dostal živý člověk. Sedmatřicetiletý muž byl převezen na traumatologii Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a podle posledních informací není v ohrožení života. Zatím je otázkou, zda bude mít nějaké trvalé následky.

Nic podobného však prý naštěstí nehrozí u sedmiletého dítěte, které bylo při srážce v autě. S pohmožděným břichem bylo převezeno na dětskou chirurgii nemocnice Na Bulovce. Příčina nehody zatím není známa, spekuluje se však o nedání přednosti v jízdě ze strany řidiče auta a nepřiměřené rychlosti motorkáře. Pokud se to prokáže, chtělo by se jen říct: Jak typické...