V Čimicích hořela škola, jeden hasič se zranil

 

Klidný středeční večer byl rázem ten tam, když pražští hasiči dostali hlášku o požáru střechy školy v ulici Libčická v pražských Čimicích. Na místo, kde to vypadalo jako na pohřbu nějakého vikingského válečníka, okamžitě vyrazilo osm jednotek.

Světla málem jako ve dne a plameny šlehající do výšky. Takový byl první pohled na místo požáru, když první hasiči dorazili do pražských Čimic. Původně se předpokládalo, že chytly solární panely, což se však nakonec nepotvrdilo. Během zásahu se totiž zjistilo, že hoří speciální "světlovody". Ty se používají k osvětlení části školy a jsou umístěny právě na střeše. 

"Oheň zasáhl plochu o rozloze asi 10 x 4 metry," potvrdil mluvčí hasičů Martin Kavka. Muži se v první chvíli ujistili, že v budově není žádná osoba. Samotný zásah museli samozřejmě provádět v dýchací technice. Oheň dostali pod kontrolu za čtvrt hodiny. Následně pomocí termokamery hledali případná skrytá ohniska a likvidovali ohořelou konstrukci střechy. 

Likvidace požáru se bohužel neobešla bez zranění jednoho z hasičů, naštěstí však bylo jen lehké. "Pořezal se na ruce a byl převezen do nemocnice," dodal Kavka. Příčina požáru i rozsah škod se zatím vyšetřuje. Jisté je však to, že díky bleskovému zásahu se podařilo velkou část majetku uchránit.