Policie prosí o pomoc: Poznáte tuhle ženu?

 

Peněženka pryč, platební karta také! Ženě v Králově Dvoře zůstaly jen oči pro pláč. Naděje však umírá poslední, jak ukazují fotky od bankomatu, kde se zatím neznámá osoba pokusila vybrat peníze. Poznáte ji? Policie prosí o pomoc. 

Berounští policisté řeší případ zneužití platební karty, ke kterému došlo po předchozí ztrátě peněženky. Místo toho, aby se ozval poctivý nálezce a všechno vrátil, stal se pravý opak. Jenomže jedna věc je nechat si peníze, druhá pokusit se vybrat hotovost na cizí platební kartu. Riziko, že to "praskne", je samozřejmě mnohem větší. 

Vesele si nakupovala

Jak je vidět na záběrech z kamery, odhalení totožnosti nemusí trvat dlouho. "Policisté zjistili, že se pro nás zatím neznámá žena pokusila provést výběr z bankomatu v Králově Dvoře. To se jí ovšem nepovedlo," vysvětlila policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

Kriminalisté přišli i na to, že stejná žena, která se pokusila o vybrání finanční částky z bankomatu, platební kartu dále zneužila k nákupu zboží hned ve třech obchodních centrech v Berouně. Použila ji k bezhotovostní platbě do částky pěti set korun, kdy není požadováno zadání PIN. Vzhledem k tomu, že nezbednici zaznamenal kamerový systém, policisté mají k dispozici její fotografii.

Poslední krok v podobě zatčení se zatím nepodařil. Proto policisté žádají kohokoliv, kdo ženu na fotografii pozná, aby se ozval na Obvodní oddělení Beroun na telefon 974 872 700. "V tomto případě se jedná o zatajení věci, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě odsouzení jí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody," dodala Pučelíková.