Sníh na D8: Tři autonehody během sobotního dopoledne

Diskuze pod fotkou: "Sraz milovníků letních gum?"Odpověď: "Vypadá to tak."
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Jen během sobotního dopoledne na D8 mezi Zlosyní a Všestudy na Kralupsku se srazilo několik aut.

Tři nehody: Jedna se zraněním, jedna hromadná

Jednou z nehod, která se stala 23. ledna 2016 5 minut před 11 hodinou, ve směru Praha - Bílinka na 11,5 kilometru je srážka dvou osobních aut. Kvůli této havárii byl neprůjezdný pravý jízdní pruh. Šlo o nehodu se zraněním. Na místě byly záchranné složky.

Jen o půl hodiny později, v 11:35 se na stejné trase o několik set metrů dále srazily čtyři osobáky. Při této hromadné nehodě nebyl nikdo zraněn.

Podle mluvčí ZZS Petry Effenbergerové byl zraněný zaléčen a ponechán na místě. "Dneska je strašná spousta nehod, ale právě, jak všichni přizpůsobí jízdu, tak se jedná spíše o zničené plechy a občas je někdo trošičku zraněn. Doposud nebyl žádný velký výjezd k autonehodě," řekla mluvčí záchranářů ČtiDoma.cz

Obě výše zmíněné nehody se staly v katastru obce Zlosyň. Na 15 kilometru se po 11. hodině šetřila autonehoda dvou osobních aut, která byla taktéž bez zranění. Tato nehoda spadá do katastru obce Všestudy.

Čtyři tříkrálové nehody v jedné malé vsi
Není to tak dávno, co se na "velvarce" staly tři nehody na Tři krále u obce Velká Bučina kvůli čerstvě napadanému sněhu.  Nejprve dva osobáky - jeden skočil v kolejišti, druhý veškarpě, potom náklaďák narazil do vlaku a ujel, nakonec osobák přeletěl přes koleje. Třikrát se musela na několik desítek minut zastavit vlaková doprava mezi Velvary a Kralupy. Jako naschvál se do Velké Bučiny hasiči z Kralup vypravili čtyřikrát, protože se tam večer zasekl kamion o rodinný dům.

Kamiony doprovází policisté

Správce facebookové stránky Dálnice D8 konstatuje, že místy stále sněží. Sníh je na všech vozovkách a kamiony, které kloužou, doprovází vozy Policie ČR, aby je ostatní řidiči nepřehlédly.

Čtěte také: Nejvíce lidí při autonehodách zemřelo v loňském roce ve středních Čechách

Klíčová slova:
HZS