Dopadli sériového žháře posedů z Mělnicka

Napáchal téměř milionovou škodu
 

Na svědomí je má třiatřicetiletý muž. Mělnicko poslední tři měsíce sužovaly požáry mysliveckých posedů. Týká se to šesti posedů v Horních Počaplech a jeden v obci Lužec nad Vltavou. Celková škoda se vyšplhala k jednomu milionu korun.

Společné znaky

Policisté prověřovali jednotlivé případy nejprve samostatně. Později začali spolupracovat s litoměřickými kolegy, neboť zjistili, že na jejich území dochází také k požárům, které vykazují společné znaky, a tudíž pachatelem může být jedna osoba. Mělničtí policisté tak spolu se svými kolegy po pachateli intenzivně pátrali a následně zadrželi.

Policisté i občané se spojili a pachatel byl dopaden

33 let a 22 trestných činů

Třiatřicetiletý pachatel se jim při výslechu doznal ke spáchání celkem dvaadvaceti trestných činů. Za dobu svého působení zničil tři stohy a devatenáct mysliveckých posedů. Šestnáct požárů založil v litoměřickém okrese na Roudnicku a zbylých šest na Mělnicku. Při požárech nebyl naštěstí nikdo zraněn

Pomohli občané

Podezřelý byl obviněn ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Za spáchané skutky mu hrozí trest ve výši šesti měsíců až tří let. Vyšetřování obviněného je vedeno na svobodě.

„Nezanedbatelnou měrou se na dopadení žháře podíleli také občané, kterým patří poděkování, neboť úzce spolupracovali s policisty a svými poznatky výrazně napomohli vyšetřování,“ řekla tisková mluvčí mělnické policie Markéta Johnová.

Čtěte dále: