Motorkář nechal zraněnou spolujezdkyni v příkopu a ujel

 

Tak tohle je docela silná káva! To, že se motorkáři občas chovají na silnicích divně, netřeba příliš rozebírat. Ale nehoda na kruhovém objezdu u Pleteného Újezdu na Kladensku posunula laťku lidské hlouposti zase o něco výš. 

Nehody se stávají, to asi nikdo nezmění. O této se však bude ještě dlouho mluvit přesto, že naštěstí neskončila nijak zvlášť tragicky. Motorkář na zmíněném kruháku nezvládl svůj stroj a skončil i se spolujezdkyní v příkopu. Místo toho, aby jí poskytl první pomoc, se zachoval jako největší ignorant. 

Zraněné totiž podle očitých svědků vzal přilbu z hlavy, vytlačil motorku zpět na silnici, nasedl na ni a z místa nehody ujel! Když na místo dorazila záchranka, hasiči i policisté, byl už dávno někde za horami. Záchranáři tedy ženu ošetřili a transportovali ji do nemocnice. S jejím naložením jim pomáhali hasiči. 

Policisté už stihli spolujezdkyni vyslechnout, ta jim však poněkud překvapivě sdělila, že motorkáře nezná. Zvláštní, když s ním seděla na jednom stroji. Těžko předpokládat, že si ho někde stopla a náhodou měla v baťohu oblečení na motorku. V každém případě bylo po řidiči vyhlášeno pátrání. Holt někdy jsou to zvláštní myšlenkové pochody. Ani tento motorkář nejspíš neměl všech pět pohromadě.