Medard přinese ochlazení a déšť

Nezapomeňte deštníky!
 

Medardova kápě čtyřicet dní kape, tak zní staré rčení. Podle všeho by letos mohlo být pravdivé, pršet opravdu má, bude pršet a ochladí se.

Ve středu 8. června má svátek Medard, podle pranostik “Medardova kápě čtyřicet dní kape”, a letos to vypadá, že se rčení naplní. Má totiž opravdu pršet a navíc se ochladí. Výstrahu před nebezpečnými jevy a bouřkami meteorologové nevydali.

V následujících dnech to příliš na koupání nevypadá, ale ono se vyčasí a určitě rádi využijete náš velký přehled koupališť. Kam na letní koupačku? Velký přehled je tady

Po nejteplejším dni, tedy středě, kdy se teploty vyšplhají až k sedmadvaceti stupňům, bude následovat ochlazení. Ve středu naměříme maximálně 24 stupňů. V pátek až v pondělí se bude rtuť teploměru pohybovat kolem dvacítky.

A co počasí? Až do úterý musíme počítat s přeháňkami. Foukat bude mírný, severozápadní vítr. Ve čtvrtek může i zabouřit, následující dny musíme počítat se zataženou oblohou, a tak nezapomeňte doma deštníky. Bude oblačná až zatažená obloha. V noci teploty spadnou mezi 10-14 stupňů Celsia.