Celníci zasahovali v Sapě, zabavili padělky za 75 milionů

 

Na českém trhu je zase o něco méně padělků. Sice je to jen nepatrná kapka v obrovském moři nejrůznějších fejků, ale i tak se celníci vytáhli. V pražské tržnici Sapa zajistili patnáct tisíc párů obuvi, zejména šlo o napodobeniny značky Adidas. 

Bylo to dobrý počin celníků napříč republikou. Pražští celníci během pátrání spolupracovali s Celním úřadem pro Liberecký kraj, Jihočeský kraj, kraj Vysočina, Ústecký kraj, Plzeňský kraj a pracovníky z Generálního ředitelství cel. Mravenčí práce nakonec vyvrcholila překvapivým zátahem v tržnici Sapa.

V Sapě se nedávno objevil i ministr financí Babiš. Kupoval boty?

Celníci nejprve provedli kontrolu několika velkoobchodních prodejen. "Zjistili prodej těchto sportovních bot a dalším následným šetřením byly objeveny dva velké sklady," potvrdila Ivana Kurková z Celní správy. Ty byly téměř až po strop napěchovány papírovými krabicemi plnými nelegální obuvi. 

Celníci nedávno v Sapě zadrželi zapáchající maso.

V případě, že by se zabavené výrobky dostaly do prodeje, škoda způsobená majiteli ochranné známky by byla více než 75 milionů korun. Celníci celý případ dále šetří a slibují, že to nebyl zdaleka poslední zásah, který si v pražské Libuši nachystali. Veškerá zajištěná sportovní obuv byla převezena do celního skladu.