Pisoáry pro psy, lavičky či promenáda. Sídliště v Kralupech čekají změny za 6 milionů

Pes rozšiřuje svoje území
 

V Kralupech se dočkají na sídlišti V Zátiší změn za 6 milionů korun. Těšte se na promenádu, nové lavičky a nejrůznější hry. Pejskové si užijí psí pisoáry.

Investice do veřejného prostoru potěší v Kralupech všechny, nejen lidi, ale i jejich čtyřnohé mazlíčky. Když dostanou Kralupy dotaci 6 milionů korun, přibude V Zátiší zeleň, lavičky, promenáda, petangue, šachy, ale také psí pisoáry. Že nevíte, o co vlastně jde?

Život ve městě s čtyřnohými mazlíčky je komplikovaný, zvlášť trapné nám může být, když náš mazlík počůrá sousedovo auto nebo třeba vchodové dveře.

"Nápad na psí pisoáry vznikl jako funkční řešení problému občůrávání vchodových dveří ve městě, rohů domů a aut. Máme na to patent a zájem je velký, nejen měst, ale i jednotlivců, kterým pejsek ničí kytky a zahradu," vysvětluje nápad František Tomeček​ z Dog Production. "Jak to funguje? Malá část moči zůstává v duté nádobě, zbytek odteče, ale zůstane pachová stopa. Ta pak láká další pejsky, aby ji přeznačkovali. Stopu neodplaví ani voda ani sníh, a tak je to pro pejsky to nejatraktivnější místo, kde značkovat," popsal princip psích pisoárů autor nápadu.

"Sídliště je dlouhodobě v nelichotivém stavu, po úpravách volali jak obyvatelé sídliště, tak i ostatní Kralupáci, kteří přes sídliště chodí na procházky. Na sídlišti přibudou nové stromy, upravíme trávníky," vysvětlil tiskový mluvčí Kralup Aleš Levý. Podle něj je pravděpodobné, že město na dotace od Ministerstva místního rozvoje nedosáhne už letos. "My to samozřejmě nevzdáme a požádáme znova v listopadu. V tomto případě by byla možná realizace už v příštím roce," konstatuje tiskový mluvčí. 

Od října v Kralupech probíhá výstavba nových ramp na schodišti na vyhlídku Hostibejk. Jde o nutnou rekonstrukci, která přitáhne na výletní místo v Kralupech více turistů. V plánu jsou i další projekty, které by měly obyvatele města potěšit.

 

 

 

Klíčová slova:
pes