POČASÍ: První polovina listopadu bude teplá, pak přijde sníh

Jakmile klesne teplota pod nulu, barevné listí rychle opadá
 

Začátek listopadu s sebou přinese příjemné počasí s teplotami v maximech až na 12 °C.

Se sv. Martinem však vkročíme přímo do zimy.

Po chladném a na srážky bohatém říjnu nás čeká zatažený listopad bez sluníčka. Užijte si procházky teď, protože po sv. Martinovi už bude zima.

 

Užijte si procházek, dokud je pěkně!

Letošní listopad bude hodně proměnlivý, v jeho počátku budou dny ještě příjemné na procházky, výraznější ochlazení a první krok do zimy přinesou až dny po sv. Martinovi. "Listopad bude zatažený, průměrnou délku slunečního svitu v listopadu odhadujeme na pouhých 49 hodin," popisuje Dagmar Honsová výhled slunečního svitu na listopad.

V nejbližších dnech

Od středy se bude držet teplota mezi pěti až deseti stupni. Až do neděle nás čeká převážně zatažená obloha, občasné dešťové přeháňky a ranní mlhy. Vát bude mírný jihovýchodní vítr. V horách se můžeme těšit na sněžení.

Zbytek listopadu

V příštím týdnu nás nepřekvapí zatažená obloha, přeháňky a teploty klesající ráno až k -3 °C. Další týden bude ve znamení postupného ochlazování a sníh bude padat i ve středních polohách a ne jen na horách. Konec listopadu potěší vyjasněním. Čeká nás polojasno, ale pokles denních teplot. Maxima se dostanou jen k 6 °C a ranní teploty spadnou až na -6 °C.