Čertovský průvod ovládnou kontroverzní Krampusové

Krampusové budou řádit v Příbrami
 

Obrovská akce se chystá v Příbrami. Za měsíc děsiví Krampusové ovládnou město. Dětem a citlivějším povahám se nedoporučuje přihlížet.

Děsiví Krampusové, masky, které jako by opravdu přišly ze samotného pekla. Řinčení řetězů a dětský pláč, patří to do českých měst?

K neobvyklé akci se rozhodlo město Příbram, když schválilo průvod Krampusů. Na sociálních sítích se zvedla vlna kritiky, ale i nadšení. Kde je hranice mezi přirozeným pokrokem na poli moderní zábavy a kde je začíná nevkus?

Argumenty PRO - Přinese to peníze.Je to pokrok, zábava. Něco světového a nového. Čerti už nikoho neberou, Krampusové - to je jiná liga! Dnešní děti se už bojí jen toho, že nebude fungovat wifi.

Argumenty PROTI - Není to česká tradice a my ji tady nechceme. Slabší povahy a děti budou mít noční můry. V ČR je tolik zla a hrůzy, že Krampusové nejsou potřeba.

Radnice si slibuje od akce, že přiláká do města tisíce lidí. Program průvodu: Ulicí Osvobození projde více než šedesát Krampusů. Večer bude moderovaný a řádně ozvučený, aby dosáhl správně děsivého rozměru. Nutno ještě podotknout, že akce bude stát půl milionu korun.

Poprvé v historii se na náměstí v Příbrami dostanou trvalé vánoční trhy. Potrvají přes celý advent. Najdeme je na náměstí 17. listopadu a každou neděli bude připravený doprovodný program.