Přišel na kávu a připravil seniory o všechno, dokonce i o snubní prstýnek

Senioři ve škole budují nové sociální vazby
 

Drzost podvodníka je naprosto neskutečná. Zloděj se nechal domů pozvat na kávu, nasliboval hory doly a připravil pár seniorů o sedm tisíc a všechny šperky. Dokonce i o snubní prstýnek.

Případ se stal na začátku listopadu, když zloděj na ulici U Hvězdy v Kladně oslovil jedenaosmdesátiletého důchodce a nechal se pozvat na kávu k němu domů. Senior a jeho sedmasedmdesátiletá manželka se před mužem neměli na pozoru. 

"Zloděj manželům nabídl, že jim sežene levné potraviny a cigarety, ke kterým jako řidič kamionu má přístup," popisuje tisková mluvčí policie Michaela Nováková. Seniorka souhlasila s výhodnou nabídkou a dala muži sedm tisíc s tím, že následující den přiveze zboží a cigarety. 

"Navíc tento podvodník využil důvěřivosti důchodkyně, lichotil jí všemi způsoby a slíbil, že jí k Vánocům nechá udělat prstýnek. Požadoval po ní však zapůjčení jejího snubního prstenu, aby opatřil správnou velikost," popisuje Michaela Nováková obzvláště zarážející část loupeže.

Následně ženě nabízel, že je schopný sehnat i jiné šperky za výhodnou cenu. To seniorka odmítla s tím, že má šperků dostatek a na důkaz se pochlubila šuplíkem ze šperkovnice, kde byly prsteny, řetízky, přívěsky a náušnice.Této situace zloděj využil a všechny šperky uložil do sáčku, který mu přinesla sama důchodkyně, a odešel s příslibem, že se zítra vrátí se zlatem a se zbožím. Od té doby ho již senioři nespatřili. Celková škoda na zlatě byla vyčíslena na 20 tisíc.

Dobrou zprávou je, že se  24. listopadu policii nakonec podařilo vypátrat zloděje, který seniory podvedl. Teď mu hrozí až tři roky za mřížemi. Zloděj se podobných podvodů již jednou dopustil a byl dokonce i odsouzen.