Advent znamená i zvýšené riziko teroristických útoků

Policie je připravena na vše, nezpůsobí však policisté v ulicích spíše paniku?
 

Advent, čas klidu a míru neznamená klid a mír zdaleka pro všechny. Policie se připravuje na rizika teroristických útoků. Místa, kde se najednou vyskytuje množství lidí, jsou ta nejrizikovější.

Riziková jsou zejména místa, kde je vysoká koncentrace osob. Mezi tato místa patří například letiště, nákupní centra, památky, muzea a kostely.

Do terénu se začátkem adventu vyráží stovky policistů. Krajská ředitelství policie každý rok realizují tato bezpečnostní opatření ve vánočním čase, se kterým je spojena i kriminalita ve městech. "V souvislosti s teroristickými útoky v Evropě jsme zvýšili dohled na místech, kde se najednou vyskytuje větší množství lidí," potvrdila tisková mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

V nadcházejícím období vánočních svátků bude policie pokračovat v protiteroristických opatřeních. "V tuto chvíl policie nemá informace o tom, že by České republice hrozil teroristický útok," ujišťuje Ivana Nguyenová. Policie je nicméně schopná řešit jakoukoliv krizovou situaci a minimalizovat tak možnost ohrožení. Velkou otázkou však zůstává, jestli množství policistů v ulicích spíše zbytečně nezvyšuje paniku a nemůže vést u citlivějších jedinců k obavám.