Nejlepší vánoční jarmark navštívíte v Měšicích

Vánoční harmonikáři
 

Předvánoční čas, to je doba plná akcí pro děti i dospělé. V Centru volného času v Měšicích o tom mohou vyprávět. Začali s předstihem už 23. listopadu, kdy pro děti uspořádali hned dvě divadelní představení Petrpaslíkova divadla „Jak si čerti hráli na divadlo“. 

Kromě vánočního tvoření pak následovala velká mikulášská nadílka v sobotu 3. prosince. Čas čekání na Mikuláše a jeho partu si děti zkrátily divadelním představením Čert a Káča a pak už si užily bohatou nadílku. Takové akce zde pořádají ve spolupráci s vedením obce a spolupráci si pochvalují. V prosinci je toho ještě víc – koná se zde i Výroční zasedání zastupitelstva nebo před třemi lety vzniklá soutěž O měšickou vánočku, spojená s bilancováním a promítáním vzpomínkových videí z uplynulého roku. A také Měšický jarmark, letos už čtvrtý a jak jinak, než Adventní. Koná se v sobotu 10. prosince a nabídne krásnou předvánoční atmosféru, plnou světýlek, vůní, dobrot k jídlu a pití, jarmarečních písní osvědčených harmonikářů i koled.

Nezapomínají zde ani na pomoc těm, kteří ji potřebují. První adventní neděli pomohli se sbírkou „Taška pro Klokánek“, v kavárně prodávají klaunské červené nosy na podporu Konta bariéry a součástí adventního jarmarku budou i dílničky pro děti a také stánek s výrobky dětí z místní mateřské školky. Tak pokud ještě nemáte na sobotní odpoledne program, stavte se v Měšicích. Zdejší adventní jarmark začíná ve 14:00 a určitě si ho užijete.

Co víte o Měšicích? Lidé na ně tak trochu zapomněli!
Místostarosta Jan Richter se všemi možnými způsoby snaží bojovat za výstavbu nového kruhového objezdu, který se řeší již dvanáct let. Na nebezpečné křižovatce došlo jen mezi lety 2010 až 2015 k 75 nehodám, z nichž 24 bylo se zraněním. Též místní most je v havarijním stavu. Odborníci jej prohlédli již přede dvěma lety a do roka měly být závady odstraněny, nejsou. Kraj nemá peníze na zbudování kruhového objezdu, ani na rekonstrukci nebezpečného mostu. Peníze má obec přislíbené, zatím je však nedostala. Otázkou proto zůstává, kdy k opravě dojde a jak dlouho budou místní a i přespolní ještě postávat v kolonách.

V Měšicích najdete zámeček, v něm je v současné době zařízení pro dlouhodobě nemocné pacienty LDN. Celá stavba by si také zasloužila opravu. Obec se ze všech sil snaží, ale stále nemá dostatek finančních prostředků. Podobně si stojí i zdejší sokolovna. Historická budova chátrá, není investor, který by si ji pronajal a začal tady podnikat.

Místní se nevzdávají, postavili tady například nové volnočasové centrum, kde probíhají nejrůznější kroužky a sportovní aktivity, jeho součástí je i bazén. Zdejší sem jednou měsíčně mohou zdarma. Měšice mají nové dětské a multifunkční hřiště. Do budoucna by zde měl vzniknout i malý skate park, in-line dráha a běžecká dráha.