Novoroční dieta, kterou jen tak nevzdáte

Nic si neodpírejte, jen přidejte spoustu dobrot!
 

Znáte ty diety, které vám všechno zakazují? Podívejte se na dietu, která nic nezakazuje, ale do vašeho jídelníčku doplní to, po čem opravdu toužíte, a ani o tom nevíte! Zhubnete do měsíce.

Nemáte chuť pít jen vodu a jíst rýžový chlebíček, abyste zhubli? S dietami máte zkušenosti, ale nikdy jste je nevydrželi držet déle než týden? Možná je celý vtip v tom, že na sebe neumíte a nechcete být tak přísní. Dobře, netrapte se dietou, užijte si ji!

Snažte se zkrátka jíst co nejvíce kvalitních potravin, které doplní vašemu tělu to, co skutečně potřebuje. Pak vás přejdou chutě o půlnoci sníst všechno, co máte v lednici. Do vašeho jídelníčku zařaďte co nejvíc těchto dobrot!

  • Tučné kozí a ovčí sýry - Nenechte se odradit jejich cenou, jejich chuť je tak výrazná, že vydá za čtyřnásobek jemného kravského sýru. (Jakým je třeba eidam.) Nejvíc si ho užijete s celozrnným pečivem a zeleninou. Nekupujte nízkotučné jogurty, které obsahují škrob, když už jogurt, tak si užijte ten tučný. Uspokojí vás a nebudete za chvíli zase hladní.
  • Jedno sladké jídlo denně - Proč si nedopřát sladkou kaši každé ráno? Její příprava je snadná a rychlá. Sáhněte po pohankové, rýžové nebo kukuřičné. Té pšeničné se raději vyhněte. Kaši posypte skořicí a přidejte zlomek z kakaového másla. Pokud máte rádi kaši oslazenou, sáhněte po agávovém nebo datlovém sirupu. Oba dva jsou úžasně dobré. 
  • Sushi - Umíte si představit lepší a zdravější oběd? Nebojte se sníst spoustu kousků, nedržíte přece dietu, a tak se můžete pořádně najíst. 
  • Kvalitní čaje - Pít litry vody, která navíc často není taková, jaká by nám chutnala? Ale ne, zajděte do prodejny čajů a očmuchejte všechny dobré čaje. Kupte si jich více, ať je můžete střídat. Když už si několik čajů nakoupíte, nebojte se užít si je každý den a v práci si uvařte litr čaje každý den. 
  • Voda s něčím - Možná vám vadí pachuť vody z potrubí nebo jste jen zvyklí na jinou. Zrušte její divnou chuť tak, že do ní nakrájíte salátovou okurku, mátu nebo kousek ovoce.  
  • Ryby - Zkuste do svého jídelníčku zařadit různé ryby. Vyzkoušejte ty české i ty mořské. Věřte, že jakmile si na ryby zvyknete, už je nikdy nepřestanete jíst.
  • Hravé saláty - Vyzkoušejte všechny recepty a nebojte se těch exotických. Luštěniny jsou v salátech moc dobré, zvláště čočka dodá výbornou jemnou chuť.
  • Jiná kuchyně - Čas od času si dopřejte ochutnávku v jiné kuchyni. Je jedno, jestli zajdete na thaiské závitky, raw nebo na mexické tortily. Trocha inspirace je vždycky ku prospěchu.