3 nejlepší bezlepkové kaše a top 5 surovin, které do nich zamíchat

Kaše je rychlou a výbornou variantou kvalitní snídaně
 

Kaše představuje zejména v zimě idální snídani, protože do sebe dostanete něco teplého. Bezlepkové varianty můžete ozvláštnit několika neobvyklými přísadami. 

Připadají vám kaše jako nudné jídlo, které trvá dlouho uvařit a navíc se vám může snadno připálit? Nemůžete se víc mýlit! Díky těmto třem receptům budete vstávat z postele natěšení na výbornou snadnou snídani.

Jíte příliš lepku či mléčných výrobků a chtěli byste to omezit a zhubnout? Sáhněte po těchto receptech. Snídani si můžte z velké části připravit už večer a ráno jen zamíchat. Jak na to? Ve třech krocích

1. Vyberte si kaši a kupte sušené sojové mléko. Do misky dejte 8 lžic kaše a 5 lžic sojového mléka.

2. Dejte vařit dost vody. (Zbyde vám voda na kaši i na čaj.) Směs míchejte s horkou vodou jako beton - postupně přídávejte, abyste dostali požadovanou konzistenci. (Kaše za chvíli ještě o něco víc nabobtná.)

3. Dochuťte skořicí, sirupem, ovocem, karobem či chia semínky. Dobrou chuť!

Pohanková - Pozor, klasickou pohanku musíte dlouze vařit, ale když z ní koupíte měkké lámané vločky je to jedna radost. Kromě toho se dá koupit i jejich rozemletá varianta, příprava je ještě rychlejší. Přidejte sojové mléko a také skořici a sušené švestky. Oříškovou chuť můžete podpořit mletými ořechy.

Rýžová - Kaši z rýže si oblíbíte rychle, je jemná a výborně v ní vynikne chuť ovoce. S banánem nebo lžičkou jogurtu je to sen. Dobře se snáší i se strouhaným kokosem. 

Ovesná - Klasika, která se dá kombinovat s čímkoliv. Od jablek, přes ořechy až k čokoládě. Fantazii se meze nekladou.

  • Kakaové máslo - toužíte po kakaové chuti bez cukru navíc? Kakaové máslo dodá zdravé tuky. 
  • Karob je náhražkou kakaa, dobrým trikem je smíchat jej z hořkým kakaem.
  • Kaštanová mouka dodá kaši jemnou lehce nahořklou chuť. Postupujte opatrně, přidejte vanilku a jinou kaši už chtít nebudete. 
  • Chia semínka nemají chuť, ale spraví konzistenci příliš tekuté kaše. Navíc jsou zdravá.
  • Lněná vláknina chutná oříškově a je tou správnou cestou, kudy se vydat na cestě k štíhlé linii. 
EXTRA TIP: Zkuste kaši osladit datlovým sirupem nebo rozmixovaným banánem. 

Pro chronické ranní nestíhače a nesnídače je kaše výbornou cestou, jak posnídat lehce v práci. Stačí mít vhodnou krabičku, která snese horkou vodu. Stylově vypadá kaše z domu v zavařovací skleničce s uzávěrem a gumou.