POČASÍ: Čeká nás drsný mráz, až -18 stupňů

Připravte se na drsný mráz!
 

V příštím týdnu nás nečeká žádná obleva, zima naopak přitvrdí, teploty spadnou až na - 18 °C a ledovka pokryje silnice. Oteplení, které nás čeká až v dalších týdnech, bude jen mírné. Čeká nás zatím nejchladnější týden v tomto roce?

Druhá polovina ledna a první polovina února nám ukáže pořádné ochlazení a mráz následovaný postupným oteplením. Kritický bude zejména nadcházející týden.

Od pondělí do pátku můžeme čekat denní maxima kolem minus čtyř stupňů Celsia, v noci teplota spadně až k -18  °C. Meteorologové konstatují, že přávě přístí týden bude teplotně podprůměrný. Od pondělí do středy opravdu od -4 °C do ledových nočních -5 až -10 °C. Ten pravý třeskutý mráz přijde až v druhé polovině týdne, kdy se maxima nedostanou přes -6 °C ve dne a v noci klesnou k mrazivým -15 °C až -18 °C. Pokud jde o sněhové srážky, bude spíše sucho s jasnou oblohou. Se sněžením o víkendu se bude pomalu oteplovat.

V následujících týdnech, jak je vidět z výhledu Českého hydrometeorologického ústavu, se očekává pozvolné oteplení. Ve druhé polovině února se teploty budou pohybovat na maximech kolem 4 °C, průměrně však kolem -2 °C.