POČASÍ: Teploty spadnou pod deset stupňů, nezapomínejte deštníky

Teplo, zima déšť, teplo, zima déšť..
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Dubnové počasí bude přesně takové, jak si ho představujeme. Teplo déšť a zima se budou bláznivě často střídat. Možná vás potěší, že má být tepleji, než je v tomto měsíci obvyklé, ale stejně se raději na nic nespoléhejte. Jaký bude tento týden?

Pořádně aprílové počasí si užijeme celý měsíc. Přesto, že by mělo být o něco tepleji než obvykle, bude i častěji a víc pršet. První polovina měsíce bude chladnější než extrémně teplý konec března, druhá polovina slibuje pomalé oteplování. Počasí na Velikonoce je zatím velkou neznámou. 

V prvním týdnu dubna nás čeká postupné ochlazování, které bude vystřídáno krátkým víkendovým oteplením.

Od pondělí do středy maxima dosáhnou jen 14 stupňů, minima se však pohybují na příjemných 7 °C. K prudkému ochlazení dojde ve čtvrtek, kdy teplota spadne na 9 °C. Oteplovat se zase začne postupně až o víkendu. Deštník je dobré mít při ruce celý duben, přesto srážky nás s jistotou neminou v pondělí a pátek. Musíme se také rozloučit s modrou oblohou bez mráčku, bude totiž převážně polojasno. 

Hned jak se jaro začalo tvářit, že se přehouplo do své teplé části, ujistí nás, že to tak úplně být nemusí. Zrádné jarní teploty nás často vedou k mylnému předpokladu, že nám bude teplo i v tričku a se zmrzlinou v ruce. Myslete však na to, že počasí se rychle mění a mít mikinu s sebou vás může zachránit před prochladnutím.