Na Pražském okruhu bouraly tři kamiony, provoz v hlavním městě ochromen

Není to pěkný pohled
Zobrazit fotogalerii (10)
 

Hromadná nehoda na Pražském okruhu znamená pro Prahu téměř pokaždé dopravní katastrofu. Výjimkou nebyla ani úterní srážka tří kamionů, která uzavřela Cholupický tunel ve směru na dálnici D0. Zoufalí řidič tak v kolonách stáli i přes hodinu. 

Situace na Pražském okruhu nebyla v úterý ráno nijak veselá. Nehoda tří kamionů mezi exity Zbraslav a Vestec, z nichž jednomu se na silnici vysypal náklad a částečně se tak zablokoval i druhý směr jízdy, prakticky ochromila dopravu v celém hlavním městě. 

"Na 5. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno zasahovaly dvě jednotky pražských hasičů u střetu tří kamionů. Nehoda zcela zablokovala komunikaci ve směru na Brno," potvrdil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Alespoň jednou dobrou zprávou tak je, že se řidičům kamionů prakticky nic nestalo. Pouze jeden z nich si odnesl lehčí zranění. 

Jak dlouho bude katastrofální dopravní situace v hlavním městě trvat zatím nikdo přesně neví. Z jednoho kamionů bylo například potřeba přeložit auta do jiného, některá z nich byla navíc značně poničená. A aby toho nebylo málo, jen o chvíli později se na 81. kilometru ve směru na Plzeň srazily další dva kamiony. Jeden z nich skončil na boku a místo je tak průjezdné jen se zvýšenou opatrností.