Dívku v Poděbradech srazilo auto. Jak na tom je a kdo za nehodu může?

Nehoda se stala na Jiřího náměstí
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Osmiletou dívku dnes časně ráno srazilo v Poděbradech v blízkosti přechodu pro chodce osobní auto. Dítě bylo s važným zraněním převezeno do nemocnice. Co se na místě stalo a jak to s holčičkou vypadá?

Tragédie se stala krátce po osmé na Jiřího náměstí. "Došlo ke srážce osobního vozidla Ford Mondeo s nezletilou chodkyní," uvedla mluvčí policie Petra Potočná. Míra zavinění řidičky se v současné době prověřuje.

"Stále nevíme, zda se nehoda stala přímo na přechodu pro chodce nebo mimo něj. V každém případě dechová zkouška byla negativní," sdělila nám Potočná s tím, že se nejspíše nejednalo ani o překročení rychlosti. "Nehoda se stala v úseku, kde k vysoké rychlosti ani fyzicky dojít nemůže."

Policisté celou nehodu stále vyšetřují a více informací nejsou schopnosti poskytnout. "Je to stále velmi čerstvé. Nechci nijak předbíhat, ale z mého pohledu se jednalo spíše o nešťastnou náhodu," dodala policejní mluvčí. 

Zraněná dívka byla okamžitě letecky transportována do pražské nemocnice v Motole. "Nezletilá osoba utrpěla vážná mnohočetná poranění. Lékař během intenzivní péče zajistil dýchací cesty a připojil dítě na umělou plicní ventilaci," doplnila za záchranáře Petra Effenbergerová. O dalším vývoji zatím nechce nikdo nic říkat. Jisté však je, že stav dívenky je bohužel kritický.

Nehoda už se pomalu začíná řešit také na sociálních sítích a přicházejí i první vysvětlení. "Mám obchod pár metrů odtud, vypravovali mi to tu zákazníci, na tom přechodu jsou ještě značky od policistů. Holčičky se prý vysmekla mamince a vběhla tam, auto ji nabralo a ještě přejelo," popisuje Radka Šárová, jak možná nehoda v reálu vypadala.