Neúcta k přírodě dosáhla v Čáslavi vrcholu. Desítky kilogramů letáků jsou alarmující

Tohle by ve volné přírodě jednoduše mít nemělo
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Velmi nepříjemný pohled se naskytl obyvatelům Čáslavi v lokalitě u rybníka Homolka. Ve volné přírodě tam totiž bylo nalezeno neuvěřitelných 40 kilogramů reklamních letáků. Jak se něco podobného u rybníka objevilo a jak na to reaguje radnice?

Chování některých lidí k "matce přírodě" je opravdu zarážející a minimálně k zamyšlení. V Čáslavi se dokonce našla osoba, která se zbavila hned 40 kilogramů čerstvých letáků. Ty naštěstí našli místní občané a odvezli je do nedalekého kontejneru na papír.

Vypadá to, že si pravděpodobně někdo chtěl ulehčit práci, nebavilo ho letáky poctivě roznášet, a tak vymyslel toto řešení. Likvidace ve formě pohození do volné přírody jen kousek od místa, na kterém se nachází cedule "oblast klidu", je ale opravdu neuvěřitelná.

V okolí je kontejner

Ještě větší údiv vzbuzuje fakt, že ve velmi blízkém okolí, konkrétně na hrázi rybníka, se nachází kontejner na směsný odpad. Dotyčný kolem něj takřka s určitostí musel projít. Nehledě na to, že kousek dál jsou kontejnery na separovaný odpad.

Bohužel neúcta k přírodě, k lidem a obecně k celé společnosti je v dnešní době naprosto běžná. "Je to opravdu nehoráznost, co si někteří lidé dovolí," okomentovala celou kauzu Gabriela Dymáková, která působí na úřadu v Čáslavi jako osoba, jež je ve městě zodpovědná za pořádek a zeleň.

"S nepořádkem ve městě se snažíme každý den vypořádávat tak, aby naše město bylo co možná nejčistší, ale bohužel, někteří jedinci nám na každý den připraví nějaký nepořádek, který zas a znovu a opakovaně uklízíme."

Čáslav je  město, jež se nachází v okrese Kutná Hora. Bylo založeno v roce 1264 za vlády Přemysla Otakara II. Žije zde okolo 10 tisíc obyvatel.

Co se týče letáků na Homolce, tak to podle jejích slov vypovídá nejen o nepořádku, ale také o velké nezodpovědnosti některých jedinců. Zároveň ale také ocenila krok občanů a jejich součinnost, díky které se letáky poměrně rychle zlikvidovaly formou umístění do kontejnerů. "Všichni společně bychom se měli starat o to, aby naše prostředí, ve kterém žijeme, bylo čisté," dodala Dymáková.

Podobný indicent samozřejmě způsobil zajímavé diskuze na sociálních sítích. Především samotní obyvatelé města nechápou jednání osoby. "Já jsem roznášela lokalitu Čeplov, byla jsem těhotná a i v 9. měsíci jsem poctivě 2x týdně všude chodila a nakonec jsem nedostala celý měsíc zaplaceno. Tohle je síla," okomentovala situaci na Facebooku Michaela Macková. Bohužel poctivost v dnešní době umí být i potrestána. Život holt někdy není fér…