Vandal řádil na kutnohorském hřišti: Co vše zničil a jaké jsou škody?

Některá vandalství prostě člověk nikdy nepochopí
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Některé činy hříšníků člověk nepochopí snad ani s odstupem času. K jednomu z nich došlo na sportovním hřišti v Kutné Hoře. Tam neznámý vandal ničil vše, co mu přišlo pod ruku. Policie tak žádá veřejnost o pomoc při řešení tohoto přečinu vůči zákonu.

Jaké myšlenky asi měl vandal v Kutné Hoře, který poničil sportovní zařízení na tamním dětském hřišti? No, těžko si je představit. Faktem je, že postupoval takovým způsobem, aby došlo k co největším škodám.

"Pachatel nejprve ulomil část konstrukce přenosné fotbalové hliníkové branky," popsala tisková mluvčí policie Vendulka Marečková začátek ničení vandala. "Následně v prostoru lavic ke střídání hráčů prolomil také část plastového krytí lavic a část plasového krytí rozřezal."

K ničení došlo na dětském sportovním hřišti, které se nachází v kutnohorské ulici Jana Palacha.

Celková škoda v tomto případě přesahuje 23 tisíc korun. Kutnohorští policisté se tak obracejí s prosbou o pomoc na veřejnost, přičemž pátrají po neznámém pachateli. Je jasné, že dopadnout ho nebude jednoduché.

"Tohle opravdu nedokážu pochopit, co z toho ten člověk má, ničit dětem hřiště, snad ho brzy dopadnou a příkladně potrestají," uvedla na facebookové diskuzi Milena Holá, která tak mluvila určitě za většinu lidí, kteří se o podobném vandalství dozvěděli.

Kutná Hora řeší vandala, na Nymbursku se odebírala řidičská oprávnění

K tomu došlo během milovického festivalu Let it Roll, na který se jako každý rok sjelo několik tisícovek fanoušků podobného hudebnho žánru. Samozřejmě bylo už před akcí jasné, že se neobejde bez alkoholu, drog, ale také přestupků.

Hudební program festivalu Let It Roll se z větší části zaměřuje na žánr drum&bass, velmi oblíbený styl elektronické hudby. 

"Při silničních kontrolách bylo zjištěno celkem 100 řidičů, kteří řídili pod vlivem alkoholu nebo drog, přičemž došlo k zadržení celkem 53 řidičských průkazů," sdělila nám tisková mluvčí nymburské policie Petra Potočná.

Během festivalu ale došlo také ke třem trestným činům. Policistům se podařilo zadržet hned tři osoby, které se jich dopustili. "Jednalo se o přechovávání omamné a psychotropní látky, jeden z nich byl dokonce za uvedený čin již pravomocně odsouzen. Další osoba byla také pravomocně odsouzena za krádež," dodala Potočná.