Vezeň na útěku. Na Mladoboleslavsku se patrá po kriminálníkovi

Takhle uprchlý vězeň vypadá. Pokud ho veřejnost někde spatří, měla by okamžitě kontaktovat linku 158.
 

Policisté usilovně pátrají po třicetiletém vězni, kterému se podařilo uniknout z pracoviště na Mladoboleslavsku. Sice by neměl být nebezpečný, ale lidé by se ho sami pokoušet zadržet neměli. Jak muž vypadá a co spáchal?

"Třicetiletý Martin Pála utekl z nestřeženého pracoviště výrobního podniku v katastru obce Hlavenec na Mladoboleslavsku včera v době mezi 13:00 do 13:50 hodin," uvedla policejní mluvčí Lucie Nováková.

Tento muž si ve věznici Jiřice odpykává trest za krádež a také omezování osobní svobody. Policisté po něm okamžitě vyhlásili pátrání a dnes zažádali o pomoc i veřejnost. Pohybovat se může po celé republice, nejen ve Středočeském kraji.

Muž měří asi 175 cm, má hubenou postavu, zelené oči a hnědé vlasy. Dobře ho veřejnost může poznat díky jeho velmi výraznému tetování, které se nachází v oblasti krku. Když opustil pracoviště, byl oblečen do šedého vězeňského oděvu.

Vezeň by sice neměl být nebezpečný, nicméně policie vyzývá občany, aby se nepokoušeli muže nijak zadržet a ihned volali na bezplatnou linku 158. Případní svědci mohou také využít telefonního čísla 735 785 806 nebo též navštívit nejbližší policejní služebnu.