Čáslav otevře jedno z největších workoutových hřišť v kraji. Nadchne i ty nejnáročnější

Čáslav nechala postavit jedno z nejlepších workoutových hřišť ve Středočeském kraji
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Velká paráda bude již brzy otevřena v Čáslavi. Ta připravila pro všechny milovníky sportu a především posilování těla špičkové workoutové hřiště. Jak moc velké využití se očekává a na kolik podobná stavba přišla?

Pouze několik dní zbývá do otevření dalšího z nových čáslavských sportovišť. Tentokrát se jedná o workoutové hřiště, které vyrostlo v průběhu letních prázdnin v sousedství největšího místního dětského hřiště - v parku u Podměstského rybníka.

Jde o stavbu v hodnotě přibližně jednoho milionu korun.

"Kolaudace již proběhla, oficiální 'slavnostní' zahájení provozu včetně případného programu, jako jsou ukázky tohoto sportu, je plánováno na září, ale přesný termín je ještě třeba zkoordinovat," sdělila nám Ing. Zdeňka Nezbedová z odboru školství, kultury a památkové péče Čáslav, přičemž jako důvody neznámosti termínu uvedla, že vše záleží především na dodavatelské firmě a vedení města.

Jaké bude mít hřiště využití?

Hřiště je určeno pro všechny věkové a výkonnostní kategorie zájemců, spodní hranice je 15 let a 140 cm. Cvičit zde mohou i menší a mladší zájemci, ovšem pouze pod dohledem odpovědné osoby.

"Předpokládám, že workoutové hřiště mohou k posilování a kondiční přípravě využívat jak mladí lidé z místního oddílu judo, tak trenéři dalších sportovních odvětví pro doplnění běžných tréninků," uvedl jeden ze zastupitelů města Martin Horský.

Ten také dodal, že ve městě je již pomětně početná komunita lidí, kteří se zde budou dozajista scházet a formovat svá těla ve volném času, přičemž až do teď byli nuceni za touto aktivitou dojíždět do jiných měst.

 

 

Splnění pravidel moderního workoutu

Čáslav netroškařila a podle slov Nezbedové nechala postavit jedno z největších podobných hřišť v kraji. Velkým plusem je především skutečnost, že bylo vybudováno skutečně podle pravidel pro moderní workout, tudíž včetně odpovídajícího měkkého povrchu, který je schopný zmírnit případné pády.

Hřiště je navíc vybudováno v těsném sousedství hřiště dětského. Hlavním záměrem byla snaha zaujmout pro tuto činnost postupně i mládež, která odrůstá dětským hracím prvkům a dostává se do věku, kdy mladí lidé mohou začít s posilováním například touto cestou.