Mladá Boleslav je pro řidiče černou můrou. Peklo uzavírek nekončí

Uzavírky se potáhnou do podzimu
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Až příliš mnoho uzavírek najednou čeká motoristy v Mladé Boleslavi. Co dříve zabralo dvacet minut, může být dnes i na hodinu! Nejhorší jsou přitom opravy Dukelské a Železné ulice. Kdy tohle peklo skončí?

Projet z jednoho konce města na druhý je pro některé řidiče tak náročné, že raději přesedlali na kolo. "Já na tohle nemám nervy. Jezdím na druhou stranu města za svou nemocnou maminkou, rád bych jí dovezl nákup a tak, ale takhle to nejde," rozčiluje se František Hojgr.

Místo auto kolo

"Začal jsem za ní raději jezdit na kole. Sice dovezu vždycky jen oběd a nějaké nejnutnější věci, jinak to nedávám. Ruply mi nervy, když se z patnácti minut stala skoro hodina," vysvětluje Hojgr peklo, ve které se ulice města proměnily. Co se tam ale vlastně děje?

Minulý týden začala plánovaná rekonstrukce Železné ulice a zdaleka ještě není u konce. "Upravují se povrchy komunikace a chodníků v úseku od křižovatky s ulicí Kateřiny Militké až po náměstí Míru. Teď je omezená doprava v Pivovarské a Železné ulici, úsek bude uzavřen do 8. řijna, tím to ale neskončí. Uzavře se celá Železná od Masné až ke Kozinově a nakonec ještě i ulice Kateřiny Militské až k slepé odbočce v Železné," vypočítává Raduan Nwelati, primátor Mladé Bolesla​vi, s tím, že konec oprav čeká obyvatele až v listopadu. Ovšem jenom v případě, když půjde všechno podle plánu. 

Kde je to nejhorší?

Nejhorší situace nastává, když musíte přes Železnou i Dukelskou, tam totiž probíhá rekonstrukce kanalizace a vodovodního potrubí​. Dukelská je pro změnu uzavřena od křižovatky se Štefánikovou, i když křižovatka otevřená zůstává. Něco jiného to je s křižovatkou Dukelské a Jilemnické, tady je totiž zákaz. Ale je tak špatně značen, že ho většina řidičů neřeší.

Ale to není vše, co na řidiče čeká. Další uzavření se čeká rovněž v části u křižovatky s ulicí Táborskou. Pokud vám ještě není řidičů líto, dodejme, že uzavřená je i silnice z Jemníků na Bojetice, jež vede do Dobrovice. Objízdná trasa vede přes obec Kolomuty, jenže předtím je nutné projet nejpřecpanější Jičínskou kolem Olympie. A vyhlídky na změnu? Bohužel opět až na konci října. Do té doby všem přejeme pevné nervy.