Žalostný stav Starých Slovanů nutí k rekonstrukci, Úvaly opraví i parkoviště

Staré Slovany bezesporu rekonstrukci potřebují, fotografie z místa to jasně dokazuje
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Úvaly se bezesporu potřebují rozvíjet. Jde přeci jen o město, které se nachází jen kousek od Prahy, a zájemců o život v této lokalitě stoupá. Kde budou probíhat další stavební práce a co to znamená?

Nachází se jen kousek od metropole, ovšem od jejího centra jsou dostatečně daleko. Nabízí tak ideální útočiště všem, kteří v hlavním městě pracují, ovšem žít a třeba i trávit volný čas chtějí mimo obrovskou koncentraci lidí.

Úvaly ale bezesporu mají stále mnoho nedostatků. Na jejich regulaci momentálně pracuje radnice. Jde hlavně o náměstí, které by se během následujícího roku mělo výrazně proměnit. "Jedná se o jednu z nejnáročnějších staveb ve veřejném prostoru města za poslední dobu, který zásadně promění podobu centra Úval," snaží se vystihnout podstatu projektu starosta Petr Borecký.

"Koukal jsem na projekt a náměstí by mělo vypadat opravdu hezky, uvěřím tomu ale až v okamžiku, kdy ho uvidím na vlastní oči," byl Vladimír Svátek lehce skeptický v jedné z facebookových diskuzí. Ale na změnu se bezesporu těší.

Ostudné Staré Slovany

Dalším smutným místem Úval jsou bezesporu Staré Slovany, jejichž ulice jsou bez nadsázky v žalostném stavu. V nejbližších dnech by tak měla radnice odstartovat stavební práce v ulicích Ruská, Srbská, Bulharská, Slovinská a Lužická.

Úvaly jsou městem, které se nachází v okresu Praha-východ. Od hlavního města jsou vzdáleny 20 km, ještě blíže jim je Český Brod (9 km) nebo Brandýs nad Labem - Stará Boleslav (13 km).

"Ulice ještě letos získají nový povrch, současně budou opravena šoupata vodovodu, vybudovány hydranty a pročištěna dešťová kanalizace," popsal Borecký průběh.

První práce by měly být zahájeny Technickými službami města Úvaly již během tohoto týdne. "Předpokládáme, že stavební práce budou probíhat až do konce prosince, občany budeme o organizaci výstavby ještě informovat."

"Už bylo na čase, tahle lokalita potřebovala opravy jako sůl," má ze stavebních prací radost místní obyvatel Miroslav Svoboda.

Změny u parkoviště P+R

Ulice Jiráskova již získala z velké části novou tvář, jenže stále je tu úsek, který ji hyzdí. Tím je určitě polorozpadlá zídka mezi chodníkem a parkovištěm. Radnici se ovšem v uplynulých týdnech podařilo s Českými drahami a SŽDC dohodnout, že zídka může být upravena.

Oprava bude rozdělena do tří etap. Omezení pro řidiče bude takové, že bude zakázáno parkovat u zmíněné zídky. Pracovníci technických služeb totiž potřebují prostor a místo, aby mohli pracovat, případné parkování by navíc ohrozilo auta, které by mohla být vinou stavebních prací poškozena.