Stavba roku 2017 byla vybrána. Výsledek Milovic je obdivuhodný

Milovická Juventa sice nevyhrála, ale získala zajímavé ocenění poroty, které je velmi cenné. Zvítězily ale velmi atraktivní stavby, podívejte se na ně do naší fotogalerie
Zobrazit fotogalerii (7)
 

Velký úspěch zaznamenaly středočeského Milovice v soutěži Stavba roku Středočeského kraje za rok 2017. Sice nevyhrála hlavní cenu, ovšem získala ocenění, které jí mohou všichni soupeři závidět. O co se jedná a díky čemu ho milovická Juventa získala?

Milovická základní škola Juventa rozhodně nesehrála v soutěži Stavba roku Středočeského kraje 2017 druhé housle, naopak do poslední chvíle bojovala o umístění v nejlepší trojici, ovšem nakonec to nevyšlo. Neúspěchem ale rozhodně její nominace neskončila, spíše naopak.

Želízko v ohni nezklamalo

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo 12. 10. 2017. O velkém úspěchu školy infomovala krátce po oznámení i milovická radnice. "ZŠ a MŠ Juventa získala zvláštní cenu poroty za dlouhodobou koncepci rozvoje veřejné občanské vybavenosti obce a za náročnou koordinaci přípravy realizace stavby s provozem školy," uvádí milovická radnice prostřednictvím Facebooku a v Milovicích se tak může slavit poměrně zajímavý úspěch.

Objekt bývalé základní školy, jenž byl určen pro výuku dětí ruských důstojníků, byl postaven v roce 1979 a kapacitně dimenzován pro 1 080 žáků.

Lucie Petrtýlová z milovické radnice nám navíc před časem připomněla, že Juventa už před časem získala dílčí úspěch v jiné soutěži. "Tato stavba už bodovala v dubnové soutěži "Stavba roku části Středočeského kraje" v kategorii pozemních staveb, kde urvala druhou příčku," popsala úspěch.

"Děkujeme společnosti Arch. Design project, a. s., a jeho autorovi Petru Horákovi a společnosti Strabag a. s. za tuto rozsáhlou rekonstrukci areálu školy," zní z milovické radnice.

Město se navíc snaží na úspěchy školy upozorňovat, a proto je ocenění připevněno v podobě plakety na budovu, aby bylo všem jasné, že je to právě tato stavba, kterou sama veřejnost v minulosti ocenila.

Jinak se sluší určitě uvést i samotné vítěze soutěže Stavba roku Středočeského kraje roku 2017. Hlasování probíhalo na stránkách akce, a to do 12. 10. 2017.

Vítězem se stalo poměrně suverénním způsobem Gymnázium Jana Palacha v Mělníku a jeho výstavba tělocvičny, přičemž projekt získal 6 980 hlasů. Na druhém místě se umístil Panorana Golf Resort v Sázavě s 2 618 hlasy, třetí příčku pak urvala Obnova kaple Největějšího Vykupitele v Radimi.