Kladno má problém: Jak to bude s pozemkem v Rozdělově, kde měl stát Lidl?

Zastupitelstvo bylo celkem bouřlivé. Ale dohodlo se vůbec něco?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Bude, či nebude Lidl v lokalitě Rozdělova? Kladeňáci jsou rozděleni. Většina z nich si však v tomto místě komerční zónu nepřeje. Radnice to ale vidí jinak, teď se navíc zřejmě schyluje k soudu. Jak to nakonec dopadne?

Kladno řeší problém s pozemkem v části Rozdělov, kde měla stát prodejna supermarketu Lidl. Pozemek město letos prodalo jako stavební, později v místě vyhlásilo stavební uzávěru. Tu zrušil soud. Podle kladenského primátora Milana Volfa nyní následují další kroky města, ke kterým aktuálně nemůže podávat informace. "Zatím není výsledek u konce," uvedl na jednání zastupitelstva.

Podle Volfa je dané území pro Lidl nepříhodné a ani lidé si ho v lokalitě nepřejí. Podle opozičního zastupitele Dana Jiránka bude ale město muset zaplatit nejen náklady na soudní řízení a právní zástupce, ale také případně i čelit soudnímu sporu o náhradu škody.

Část obyvatel Kladna také kritizuje možné vytvoření nové komerční zóny v lokalitě Růžové pole. Její vznik by umožnilo schválení navrhované změny územního plánu. O ní a několika dalších budou zastupitelé rozhodovat zřejmě příští rok. K chystaným změnám územního plánu nechá Kladno udělat průzkum veřejného mínění. Jeho výsledky město zařadí mezi podklady pro rozhodování.