Řidiči uvízli v garážích, auta tam nechávají. Nový Smíchov hlásí kalamitní stav

Je to velké...
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Dopravní kalamita, nervy na pochodu a dlouhé hodiny v koloně. To je stav v obchodním centru Nový Smíchov v Praze na Andělu. Kdo si myslel, že nakoupí dárky pod stromeček na poslední chvíli, nejspíš svého rozhodnutí hořce lituje. Podzemní parkoviště a okolní silnice nápor návštěvníků nezvládly.

Situace je velmi vážná. Jedna žena dokonce volala na linku 158 a stěžovala si, že nemůže vyjet z garáží. Není se však čemu divit. Nápor nákupu chtivých lidí je tak velký, že podzemní garáže jsou totálně nacpané. Mnohem horší však je, že silnice v okolí takový počet aut prostě a jednoduše nezvládají. Nejsou na to stavěné. Jen pár dní před Vánocemi tak stovky lidí tráví v nervech a ve stresu.

Na čí straně je chyba?

Mluvčí policie Andrea Zoulová potvrdila, že do obchodního centra už vyjela hlídka, aby pomohla situaci řešit. "Obchodní dům pak nabídl řidičům, že mohou svá auta nechat v garážích do rána a nebudou za to muset platit." Samotný obchoďák se však brání a hlavní díl viny vidí jinde. Argumentuje hlavně tím, že semafory kolem centra jsou nastaveny tak, že najednou projede maximálně jedenáct aut. A to je v podobné situaci samozřejmě zoufale málo.

Řidiči, kteří mohou a nechají auta v podzemních garážích do dalšího dne, nebudou muset platit. Stačí, aby si vozy označili a v pátek se pro ně vrátili. Kdo tento postup zvolit nemůže, holt si musí výstát několikahodinovou frontu.

Klíčová slova: