V centru Prahy hořel hotel, hlášeni jsou dva mrtví, desítky zraněných

Hasiči zasahují u požáru pražského hotelu
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Záchranáři zasahují u požáru hotelu Eurostars David v Náplavní ulici u Masarykova nábřeží v Praze. Podle prvotních zpráv dva lidé zemřeli, až čtyřicet dalších je zraněno. Vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu a záchranná služba musela aktivovat traumaplán.

Z budovy museli hasiči evakuovat čtyři desítky lidí a zdravotníci resuscitovali osoby, které se nadýchaly kouře. Podle ředitele Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy Petra Koloucha dva lidé zemřeli před příjezdem záchranné služby. Hasiči prohledávají místo neštěstí, počet obětí nemusí být konečný.

Dva zranění hasiči

Při zásahu se zranili dva hasiči, kteří při špatné viditelnosti ztratili orientaci a propadli se v místnosti, kde nebylo zábradlí. Oba hasiči by měli mít jen lehčí zranění. Hotel už po 19. hodině nehořel, ale je silně zakouřen.

Dobrovolné jednotky drží pohotovost na svých stanicích a pomáhají s pokrytím území hl. m. Prahy.

V nemocnici skončilo několik lidí

V nemocnici pravděpodobně skončilo osm lidí, tři z nich ve vážném stavu, kdy měli zástavu srdce. Na místě se ale záchranářům podařilo je oživit. Na místě byla i pražská primátorka Adriana Krnáčová a radní pro bezpečnost Libor Hadrava, který uvedl, že město vyřizuje náhradní ubytování pro evakuované.

Co bylo příčinou požáru čtyřhvězdičkového hotelu Eurostars David, není zatím jasné. Požár byl nahlášen asi v 18:15 a na místě zasahují téměř všichni profesionální hasiči z Prahy.

Klíčová slova:
IZS