Vltava Fund Craft Team slaví úspěchy v běžeckých seriálech

Týmu se dařilo na výbornou
Zobrazit fotogalerii (2)
 

V rámci seriálu české SkiTour se daří běžcům na lyžích Vltava Fund Craft Teamu. Vítězství v seriálu slavil Daniel Máka, který triumfoval ve třech závodech velké SkiTour. V rámci víkendu Jizerské 50 bodoval v hlavním závodě na 50 kilometrů a kromě toho si připsal vítězství i v Nyč Sport Sprintu.

Na výbornou se dařilo také Kubovi Pšeničkovi, který ovládl a bral zlato v seriálu Stopy pro život. V seriálu dva závody vyhrál a ve třech podnicích doběhl na druhém místě. Současně se tým účastní závodů Visma Ski Classics, mezi které patří i Jizerská 50.

Skvělého umístění dosáhla naděje týmu Fabián Štoček, který dojel na 21. místě jako druhý z Čechů půlminutku za českou legendou dálkových běhů Standou Řezáčem. Fabián má letos velmi náročný program, kdy v podstatě každý víkend závodí a tento svůj apetit přetavil v letošní vítězství na Finlandia – Hiihto, tedy finském skimaratonu volnou technikou na 50 kilometrů.

Závodní program týmu pokračuje severskými podniky, kdy se o víkendu představí a bude bojovat o další Visma Ski Classsics body na slavném norském Birkebeinerrennetu trojice běžců. Konkrétně Fabián Štoček, Petr Novák a Noora Kivikko.

Proč je lyžování po hokeji pro oči nejnáročnějším sportem? Čtěte zde.